1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Две награди завоюваха танцьорите от Балет „Калина” на Национален конкурс във Варна

balet-KalinaС две златни купи се завърнаха танцьорите от модерен Балет „Калина“ при НЧ ”Напредък-1869” Горна Оряховица от Националния конкурс „Празник на модерния балет” във Варна. В надпреварата се включиха 29 танцови състава от София, Варна, Шумен, Горна Оряховица, Свети Влас, Силистра, Белослав и Русе. Представиха се над 400 танцьори.

Възпитаниците на Калинка Генова взеха участие в две възрастови категории - от 12 до 15 години и над 16 годишна възраст. Авторските танци изправиха публиката на крака и донесоха на Балет „Калина” 2 златни купи. В категорията от 12 до 15 години, балетният състав спечели ІI-ро място и награда за хореография за танца „Сън в картини - Мечти и страхове“.

Голямата си победа, талантите от модерен Балет „Калина“ посвещават на 25-та годишнина от създаването на формацията. Постиженията на младите танцьори са плод на труда, усилията и старанието както на ръководителката на състава Калинка Генова, така и на всички деца, участвали и участващи в изявите на балетната формация.

Най-важното е, че получихме много похвали и овации, както от публиката, така и от танцьорите и ръководителите на останалите танцови състави, сподели след завръщането от Варна Калинка Генова.

Наградените танци може да видите по време на Годишния концерт на Балет „Калина” в салона на НЧ „Напредък-1869”, който ще се състои на 5 юни.

Информацията и снимката са предоставени от НЧ "Напредък 1869".

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица