1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Съюзът на запасните офицери в Горна Оряховица събира историята на гарнизона

2В навечерието на светлия християнски празник Великден, Клуб ”Българско войнство” ще посрещне 6-месечието от откриването си и ще зарадва своите членове и гости с Интернет връзка и кабелна телевизия. Със съдействието на Община Горна Оряховица и лично на кмета инж. Добромир Добрев членовете на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на ветераните от войните на България и Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите ще имат вече възможност при престоя си в Клуба да следят новини и актуални предавания, филми и други програми, както и да ползват Интернет при необходимост.

В изпълнение на годишните планове на съюзите в Клуба в началото на април бяха проведени три възлови мероприятия.

На 9 април бе проведено разширено заседание на Общинския съвет на СОСЗР, на което бе докладвана информация от председателя полк. (ОЗ) Тодор Тодоров за проведеното заседание на Областния съвет на СОСЗР във Велико Търново и кооптирани двама нови членове на Общинския съвет: подп. (ОЗ) Тони Митов (Дружество”Химик”) и кап. (ОЗ) Антон Паричев (Дружество”Божур”). От полк. (ОЗ) Стойко Стойков бе поднесена историческа справка за Поделение 22790, с което се постави началото на подготовка на писана история за военните поделения (вкл. и РПУ) на територията на горнооряховския гарнизон.

На 10 април Клуб ”Българско войнство” посрещна представители на Съюза на ветераните от войните на България от Североизточна България, сред които председателя на Областния съвет на СВВБ г-н Косев и представителя на Централния съвет на СВВБ доц. д-р Сечанов. На срещата присъстваха и председателите на СОСЗР полк. (ОЗ) Тодор Тодоров, на СВиВп Ирена Рендакова и на Патриотичен съюз Събка Стоянова. Г-н Сечанов запозна присъстващите с тенденциите в развитието на съюза и изготвените предложения до Народното събрание за промяна в Закона за ветераните от войните на България, както и с Декларация по повод събитията в Украйна. На срещата присъства кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. Присътващите споделиха задоволството си от тясната връзка между Общината, Съюзите и Клуба, и оказваната им помощ за провеждане на съвместни мероприятия. Г-н Косев и г-н Сечанов споделиха,че именно това е пътя за развитие на родолюбивите патриотични съюзи и Горна Оряховица може да служи за пример в това отношение.

На 11 април също в Клуба бе проведена ежемесечна среща-отчет и на Общинския съвет на СВиВп. Председателката

Ирена Рендакова запозна присъстващите с най-новите тенденции в работата на Съюза и възможностите за подпомагане на военноинвалидите и военнопострадалите в рамките на приетия план и бюджет за следващите 2 месеца.

Информацията и снимките са предоставени от Клуб "Българско войнство"

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица