1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Политическите партии разпределиха местата в секционните комисии в Общината

news 8676 sik1Общинските лидери на парламентарно представените партии и на тези, които имат евродепутати, разпределиха полагащите им се места в секционните избирателни комисии в Община Горна Оряховица. Консултациите за евроизборите на 25 май бяха проведени днес при кмета инж. Добромир Добрев.

Общо 67 секции ще отворят врати в деня на изборите в общината. От тях с над 500 избиратели са 57, останалите 10 са с под 500. На тази база се определя и съставът на комисиите, които са съответно 9- и 7-членни.

583 души - председатели, заместник-председатели, секретари и членове, ще бъдат ангажирани в деня на вота в секциите в общината. Според квотното разпределение най-много места се падат на ГЕРБ – 223, следват „Коалиция за България” със 197, ДПС с 86, „Атака” с 55 и НДСВ и „Синята коалиция” с по 11. Заради изискването председател, заместник-председател и секретар в една СИК да са от различна партия, „Атака” и ДПС получават повече ръководни постове. Двете партии ще имат съответно по 26 и 41 свои представители в ръководствата на комисиите. ГЕРБ и „Коалиция за България” взимат по 67 в ръководствата на секционните избирателни комисии.

news 8676 sik

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица