1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Гирлянд от Великденски яйца, нарисувани от горнооряховски деца, украси центъра на Г. Оряховица

IMG 8999Над 60 големи картонени яйца изрисуваха днес децата от детските градини и Общинския детски комплекс в Горна Оряховица. На Велики четвъртък пространството пред Младежкия дом се превърна в импровизирана Великденска работилница. Заедно с малчуганите от детските градини рисуваха ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Те изписаха почти двуметрово гипсово яйце. Докато малките художници рисуваха, публиката се забавляваше с изпълненията на малките „Патиланчета”, с вокален педагог Мая Колева, изпълнителите от група „Джуниър”, с ръководител Нели Атанасова от СОУ „Вичо Грънчаров” и танцьорите от ДФС „Раховче”.

След като малчуганите изрисуваха картонените яйца, те бяха подредени в пъстър Великденски гирлянд, който украси пространството пред Историческия музей.

След добрата работа децата тропнаха весело хоро и хапнаха вкусен козунак.

Виликденската работилница се организира от Община Горна Оряховица със съдействието на Младежки дом, Градска художествена галерия "Недялко Каранешев" и Исторически музей. Инициативата се проведе в подкрепа на кандидатурата на регион Велико Търново за културна столица на Европа-2019 г.

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица