1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Два горнооряховски театрални състава в афиша на Младежки фестивал “Бургаски изгреви”

AFISH Y4ILI6TE 2014-page-001-1МТ „Алтернатива” при НЧ „Напредък-1869” и „Театър 220” при ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” ще вземат участие в Х-то издание на Младежки театрален фестивал „Бургаски изгреви”. Форумът се провежда от Сдружение АртЦентър ”Компас” под егидата на Областния управител на Бургаска област, със съдействието на Община Бургас.

Тази година Х-то издание на фестивала ще събере стотици млади актьори от цялата страна, които ще се конкурират за Гран при.

Фестивалът започва днес и в продължение на четирите дни на конкурсна програма, след много стриктен подбор, в Залата на ДНА ще бъдат представени 28 спектакъла. Бургаската публика ще се наслади на много и разнообразни по тематика постановки – като се започне от приказките на Шарл Перо, мине се през класиците Радичков, Алеко Константинов и Добри Войников и се стигне до Томас O`Браян и Лорка. Тази година се отличава с многото авторски спектакли, някои подготвени специално за 10-та годишнина на театралния форум.

Младежки театър „Алтернатива” - при НЧ „Напредък 1869” ще представи авторския спектакъл на групата „У4йли6те”. С много смях, музика, буфосинхронади, млаидте театрали с ръководител Симеон Христов, ще въведат бургаската публика по нестандартен начин в проблемите на ученическия живот.

Възпитаниците на Рена Дранкюлева от „Театър 220” при ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” ще пренесат бургаската публика в комичните ситуации на спектакъла на Карло Голдони „Рибарски свади”. В едно малко, скучно рибарско градче, където дори едно парче печена тиква може да сложи начало на поредица от скандали.

„Бургаски изгреви” е най-големия детски и младежки театрален фестивал в България. І-то издание стартира през 2005 г. с участието на театрали от 4 града с 5 постановки. През миналата година градовете-участници са вече 22 с 45 постановки, като 5 от спектаклите са на руски и 12 на немски език.

Teatar-220

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица