1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

5 тона отпадъци бяха събрани в Общината в рамките на почистващата кампания

IMG 9164Близо 5 тона отпадъци бяха събрани в Община Горна Оряховица в днешната акция „Да изчистим България за един ден”. В почистването се включиха много граждани, неправителствени организации, ученици, представители на общинска администрация, на политически партии. Освен в общинския център, активни в почистването бяха и хората от населените места в Общината. Всички, които желаеха да се включат в почистването получиха ръкавици и чували на предварително обявените начални пунктове.

По време на акцията бяха изчистени нерегламентирани сметища по пътя от Горна Оряховица към Първомайци в участъка между ЕНЕРГО-ПРО и бензиностанция „МАТ”; пътя към хижа „Божур” и пътя до Депото за битови отпадъци в местността „Бабенец”. Почистени бяха и парковете „Градска градина”, „Детски кът”, „Никола Петров”, „Христо Ботев”. На много места гражданите организирано почистваха околоблокови пространства и градинки.

За поредна година в извозването на събраните отпадъци безвъзмездно се включиха фирма „Титан” и още две частни фирми.

Радващ е фактът, че тази година бяха събрани по-малко отпадъци, в сравнение с предишните кампании, което означава, че Общината ни е станала по-чиста, коментираха еколозите от Община Горна Оряховица.


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица