1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Балет „Грация” вече ще танцува в нова зала

IMG 9275С нова танцова зала посреща Международния ден на балета-29 април балет „Грация” в Горна Оряховица. Новата зала бе осветена от архиерейския наместник отец Николай. Гости на празника бяха кметът на Общината инж. Добромир Добрев, основателката на балетната школа в Горна Оряховица Стефка Антонова, маестро Донка Копринкова-диригент на хор „Славянско единство”, много приятели, съмишленици, родители и самите балерини.

С благодарност към Общината, родителите и децата за подкрепата и помощта при обзавеждането на залата се обърна художественият ръководител Соня Георгиева. Тя покани инж. Добромир Добрев и Стефка Антонова заедно да прережат лентата на новата танцова зала.

Само след месеци ще празнуваме 60 години от началото на балета в Горна Оряховица. 40 години от тях са моят живот. Гордея се, че моята ученичка Соня Георгиева продължава пътя ми. В нейно лице виждам себе си, виждам колко труд и колко усилия влага тя, за да запази школата. Пожелавам й много успехи, да стигне моите години и да рекламира Горна Оряховица като град на културата, пожела доайенът на танцовото изкуство в града Стефка Антонова.

И като баща, и като кмет съм щастлив да виждам колко хора се събират в тази зала. Колко радост и колко живот има покрай вашето изкуство. Ще имате и занапред нашата подкрепа, обеща кметът инж. Добромир Добрев.

Момичетата от балет „Грация” подариха на всички присъстващи малки пластики на балерини и поздравиха гостите с пролетен танц.

Новата зала „Грация” се намира на ул. „Иван Вазов” №3 /паркинга зад сградата на Общината/.

В Международния ден на балета-29 май момичетата на Соня Георгиева са подготвили за своите съграждани и почитатели празник на танца. Концертът им ще започне от 18.00 ч. в Зала №1 на Общината. Гости в програмата ще бъдат Балет „Етна” при Младежки дом и Балет „Ритъм”-Лясковец.

Празникът се организира със съдействието на Община Горна Оряховица.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица