1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горна Оряховица домакинства Първото издание на „Божур Фест-2014”

plakat-Bogur-festНа 3-ти и 4-ти май Горна Оряховица ще бъде домакин на Първото издание на „Божур Фест-2014”. В местността „Божур поляна”, ще се проведе първият по рода си културно-музикален фестивал. Инициативата е на местни ентусиасти, живеещи в чужбина, милеещи за родния край, които имат желание да обогатят културния живот в града и региона. В пордължение на две тематични вечери на сцената ще се изявят някои от най-нашумелите български поп и рок изпълнители като Светльо & The Legends, Spens & O.C.G., Surmata Harry Coptor mix и др.

През светлата част на събитието организаторите са предвидили фолклорна програма, различни работилници и уъркшопове, както и множество игри и забавления за присъстващите. Фестивалът ще има организиран къмпинг с химически тоалетни за пътуващите от други части на страната, както и за тези които искат да нощуват сред природата. Предвидени са също и богат избор от храни и напитки за приятното прекарване по време на мероприятието.

Община Горна Оряховица напълно подкрепя събитието, като за целта ще помогне да се запази мястото чисто, като осигури безплатно извозването на боклука, който всички доброволци заедно ще съберат. Целта е освен да се забавляват, посетителите да имат възможност да се насладят и опазят красивата природа в региона, в който расте уникалният червен божур, записан в Червената книга на защитените видове.

За по-добра организация и с цел безопастността на желаещите да посетят „Божур Фест-2014”, ще бъде въведен пропускателен режим за автомобили към хижа „Божур”. На 3 май /събота/ движението на МПС ще бъде разрешено до 10.00 ч. и след 17.00 ч. Освен на разклона до сервиз „Полет”, автомобили ще могат да се паркират на паркинзите пред НЧ „Братя Грънчарови-2002” /Летен театър/ и пред Спортната зала.

 

ПРОГРАМА ЗА БОЖУР ФЕСТ 2014

3 май /събота/

18:00 Вattle Steel

19:00 Junk Yard

20:00 Surmata Harry Coptor Mix

22:00 Светльо & the LEGENDS

00:00 Янко Бръснаря & COLORGRINDER

4 май /неделя/

През деня - Фолклорна програма

18:00 Garrota - В. Търново

19:00 DFTS - Пловдив

20:00 LAST HOPE

21:00 NRG & Герата

22:00 Spens & O.C. G.

00:00 Нокаут

01:00 Shashavea

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица