1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Два дни рок и много настроение на първото издание на „Божур-фест 2014 в Горна Оряховица

IMG 9672Рок музика и много настроение огласят два дни района около хижа „Божур” в Горна Оряховица, където се провежда първото издание на „Божур-фест 2014”. Инициативата за първия по рода си културно-музикален фестивал е на местни ентусиасти, живеещи в чужбина, милеещи за родния край, чието желание е да обогатят културния живот в града и региона.

Лошото време и дъждът не уплашиха феновете на рока и още първия ден на хижа”Божур” се събраха много почитатели на здравата музика, за да аплодират едни от най-нашумелите български поп и рок изпълнители.

„Божур-фест 2014” бе открит с изпълнение на горнооряховските рокаджии Вattle Steel. Те предадоха щафетата на Junk Yard от Враца. В първата вечер на сцената излязоха още Surmata Harry Coptor Mix, Светльо & the LEGENDS и Янко Бръснаря & COLORGRINDER.

Във втория ден на феста през светлата част на деня организаторите са предвидили фолклорна програма, различни работилници и уъркшопове, както и множество игри и забавления за присъстващите. Фестивалът има организиран къмпинг с химически тоалетни, както и богат избор от храни и напитки за приятното изкарване на посетителите.

Рок маратонът тази вечер започва в 18.00 ч. с изпълнението на Garrota от Велико Търново. След тях на сцената ще се качат DFTS, LAST HOPE, NRG & Герата, Spens & O.C. G., Нокаут и Shashavea.

Община Горна Оряховица напълно подкрепя събитието, като за целта ще помогне да се запази мястото чисто, като осигури безплатно извозването на боклука, който всички доброволци заедно ще съберат. Целта е освен да се забавляват, посетителите да имат възможност да се насладят и опазят красивата природа в региона, в който расте уникалният червен божур, записан в Червената книга на защитените видове, споделят организаторите.

Първото издание на „Божур-фест 2014” се организира със съдействието на Община Горна Оряховица, фирми от местния бизнес и радио "Тангра Мега Рок".


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица