1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Празнично приветствие на инж. Добромир Добрев по повод 6 май-Ден на храбростта

DSC 0234Уважаеми господа офицери, сержанти и войници,

Драги ветерани и кавалери на Ордена за храброст

Драги военноинвалиди и войни от запаса,

Скъпи съграждани,

 

В българския календар Гергьовден е един от най-значимите празници. Той се чества от всички българи в и извън пределите на родината ни. С деня на Свети Георги започва лятната половина на стопанската година, затова са и курбаните на земеделците и овчарите – да измолят плодородие за нивите и стадата.

Днес – 6 май, празнуваме и Деня на храбростта, защото Свети Георги в нашата традиция е Победоносецът.

На този светъл християнски празник всички се прекланяме пред паметта на нашите предци, защитавали правото на българския народ да бъде свободен и обединен в рамките на Отечеството. Свеждаме глава в знак на признателност към хилядите българи, проляли кръвта си по бойните полета във войните.

Не толкова славен, но несъмнено доблестен, е трудът, който полагат ежедневно нашите военнослужещи и цивилни съграждани. Виждали сме аварии, тежки катастрофи, бедствия, при които храбростта им спасява живот! Когато трябват бързи решения и ефективни действия – те са хората, които поемат отговорността. Убедил съм се от опит, че тя тежи и се учим да я носим цял живот!

Знам, че секторът на българската отбрана е обект на непрекъснати и нелеки реформи, но тяхната цел е да дадат не само по-добри условия за живот на военнослужещите, но и възможност за развитие на всеки. Защото Вие сте ни нужни! Вашият професионализъм ми позволява да работя и изисквам едно по-добро бъдеще за града ни. Макар и анонимен, героизмът Ви е чест за мен!

Уважаеми съграждани, на Вас и Вашите семейства честитя 6 май – Деня на храбростта!

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица