1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Започна театралният празник в Драганово

IMG 9914С постановката „Албена” на НЧ „Съединение 1888” в Драганово започна Петият национален преглед на селските читалищни театри. В продължение на пет дни /от 7 до 11 май/ селото ще бъде столица на селските читалищни театри.

Театралният празник бе открит от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, който пожела успех на всички участници. Тържествено бе издигнато и знамето на Петият национален преглед на селските читалищни театри от Александър Миленков и Стоимен Малакочев, актьори в драгановската трупа. Гост на откриването бе и заместник-кметът Йорданка Кушева.

16 самодейни състава се състезават за наградите на Петия национален преглед на селските читалищни театри. Постановката „Албена” на домакинитие от НЧ „Съединение-1888”, с която стартира театралният преглед, вече обра овации пред местната публика в Драганово, както и при гостуването си в Горна Оряховица. Спектакълът „Албена” е един от претендентите за награда.

Програмата на театралния форум включва представяне на няколко трупи от Община Горна Оряховица-от Крушето, Правда, Първомайци. Гости от Областта са съставите на Козаревец, Сушица и Самоводене. В Националния преглед се представят и театрални колективи от различни области на страната-Русенска, Варненска, Плевенска, Ловешка, Търговищка, Пазарджишка, Бергаска. Гост е и театралният състав от новозагорското село Кортен, което редува домакинство с Драганово на Националния театрален преглед.

Извън конкурсната прогама е участието на театралите към Националния съвет на българите в Сърбия с постановката „Догодина по същото време” на Бърнард Слейд.

Изпълненията на театралните състави се оценяват от жури с председател театроведа Крум Гергицов. В журитетната комисия са още режисьорът Юри Статков и актьорът Любомир Бъчваров.

Най-добре представилите се състави си поделят награден фонд от 1 000 лв., осигурен от Община Горна Оряховица, която е и съорганизатор на театралния празник в Драганово.

IMG 9922

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица