1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Водоснабдяването в Първомайци е изградено, приключва изграждането на канализацията

DSC002861Строително ремонтните работи по проект „Изграждане на канализация и доизграждане на водопровод в с. Първомайци” са приключили на 90 %. Това е най-големият строителен обект, изграждан със средства на Община Горна Оряховица и безвъзмездна финансова помощ от Европейския съюз и МОСВ по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”. Обектът е пред завършване и въвеждане в експлоатация.

Изцяло е положен предвиденият водопровод, който е с дължина 4 388 м. Така в Първомайци вече има изцяло изградена водоснабдителна мрежа, по която питейната вода няма да застоява, а ще циркулира постоянно. С това ще се подобри качеството на услугата.

Към момента е изградена канализация с обща дължина 42 432 м. Остава да се завършат двете канализационни помпени станции за битови отпадъчни води и напорната канализация.

Промененият проект в частта на напорната канализация, която няма да преминава окачена по моста над р. Янтра, а под дъното на реката е в процес на съгласуване със заинтересованите инстанции.

С приключването на строително-монтажните работи по канализацията ще бъде завършено и възстановяването на уличните настилки в първоначалният им вид.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица