1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горна Оряховица се включва в Европейската нощ на музеите

Plakat-Nosht-na-muzeia-2014На 17 май 2014 г. Исторически музей – Горна Оряховица ще се включи заедно с още стотици музеи от целия континент в 10-то издание на Европейската нощ на музеите. Тази година горнооряховският музей няма да бъде сам в организирането на проявата и ще си партнира с още три културни института в града – Младежки дом, Общинска библиотека и Художествена галерия „Недялко Каранешев”.

         Целта на този своеобразен културен консорциум е реализирането на едно уникално като мащаб и съдържание събитие, което да привлече вниманието на повечето от жителите на общината. В Нощта на музеите всички обекти ще бъдат отворени за посетители до 01.00 часа на 18 май, като входът ще бъде безплатен. Всеки един от партньорите е подготвил специална програма за своето участие, за да се постигне максимално разнообразие и пълноценно изживяване за публиката. Исторически музей и Младежки дом ще представят специални кинопрожекции на архивни филми, като в музея ще бъде инсталирано лятно кино. В галерия „Недялко Каранешев” ще се организира малък празник на изкуствата с изложби, работни ателиета и музикални изненади. Общинска библиотека ще заложи на представяне на една от нашумелите нови български книги „Разказите на Сульо и размислите на Пульо”.

         За Исторически музей това ще бъде трето участие в инициативата. Първата горнооряховска Нощ в музея бе реализирана на 27 септември 2007 г. по случай 45-годишнината от създаването му, а последната – на 14 май 2011 г. Художествена галерия „Недялко Каранешев” също има свой опит в осъществяването на подобно събитие – на 12 октомври 2010 г. бе единствената до момента Нощ в галерията.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица