1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Зелен ден си организираха учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски”

CIMG1460Екологична инициатива организираха в Деня на Европа учениците на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в Горна Оряховица и я нарекоха „Зеления ден на нашето училище”. Децата посветиха деня на околната среда. Училището ни е като зелен остров сред бетона на града, затова всички ние-ръководство, ученици, учители и помощен персонал, се грижим да съхраним красотата, сред която се учим и работим, сподели директорът Криси Аврамова.

С много ентусиазъм в Зеления екологичен ден се включиха всички – от най-малките деца в подготвителна група до най-големите ученици от осми клас. Училищният парк се изпълни с малчугани с триони, мотики и гребла. Най-големите подрязаха храстите, почистиха с мотиките тревата завладяла асфалта, а най-малките събираха окосената трева. Дирекция „Строителство и екология” при Община Горна Оряховица осигури ръкавици и найлонови чували, които децата напълниха много бързо. Учениците си направиха дори и импровизирано съревнование. Така децата свършиха много работа и едновременно с това се забавляваха, сподели още Криси Аврамова.

В събота е предвидено засаждане на дръвчета, които са осигурени от проекта „Млад журналист – в защита на етническата идентичност” със съдействието на ТВ7.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица