1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Половинвековен юбилей чества горнооряховското ОУ „Св. св. Кирил и Методий”

DSC 0604С „Върви, народе възродени” започна тържествения концерт, с който ОУ „Св. св. Кирил и Методий” отбеляза половинвековния си юбилей. В понеделник вечер залата на НЧ „Напредък 1869” бе изпълнена със стотици горнооряховчани, част от чийто живот е било или в момента е училището.

Изконни са ценностите, които носят славянските първоучители. Това ни мотивира да възпитаваме, образоваме, обичаме нашите деца, каза в приветствието си към гостите директорът Пенка Даскова. Тя припомни за предишните директори Аврам Аврамов, Ангел Шишманов, Хопи Гарабедян, както и за деветимата учители, удостоени с ордена „Кирил и Методий”, за четиримата отличници на просветното министерство, за носителите на наградата „Неофит Рилски”. Пенка Даскова връчи и две юбилейни годишни награди на училището. Техни носители тази година са Мария Дачева за постиженията й в науката и Христомира Поповска за успехите й в бадминтона.

За празника училището получи поздравителен адрес от министъра на образованието Анелия Клисарова.

Юбилейния концерт уважиха областният управител инж. Георги Рачев, Любка Русева и Драгомир Драганов от РИО – Велико Търново, кметът инж. Добромир Добрев, заместник-кметът Йорданка Кушева, бизнесмени, приятели на училището. ОУ „Св. св. Кирил и Методий” има подкрепата на Община Горна Оряховица. С наша помощ бяха разкрити две спортни паралелки и така ще продължаваме, за да възвърнем спортната слава на училището, каза в приветсвието си заместник-кметът Йорданка Кушева, която е и бивш възпитаник на основното училище.

Гостите на юбилейния концерт имаха възможността да видят програма с участието на децата от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Голямата изненада към всички бе изпълнението на Нора Караиванова, която също е възпитаник на училището. Развълнувана тя поздрави гостите на празника и посвети песните си на учителите и учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица