1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Одобриха пет проекта за Общината от Националната кампания „За чиста околна среда”

nacionalni bgПет проекта за Община Горна Оряховица са одобрени в рамките на тазгодишната Национална кампатия „За чиста околна среда”. Конкурсът на тема „Обичам природата и аз участвам” бе обявен от Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазванена околната среда (ПУДООС). Два от проектите ще бъдат финансирани със средства в размер до 10 000 лв. Това са разработките на кметствата в Писарево и Янтра. Проектът за Писарево предвижда изграждането на малка детска площадка със съоръжения за игра, пейки, кошчета за отпадъци, ограда. Предвидено е също и зацветяване и засаждане на дръвчета. Мястото, на което ще се изгради площадката и района около него ще бъде почистено от доброволци от селото. Те ще участват и в засаждане на дръвчетата.

В Янтра проектът предвижда изграждане на кът за отдих с беседка, пейки, бетонни градински саксии. Ще се засадят дръвчета и жив плет.

Останалите три проекта ще се финансират със средства в размер до 5 000 лв. Проектите са на ОУ „Отец Паисий” в Писарево, ОУ „Васил Левски” във Върбица и ЦДГ „Първи юни” в Горна Оряховица.

Тази година в рамките на конкурса „Обичам природата и аз участвам” бяха подадени 1 368 проекта от общини и кметства от цялата страна. Одобрени са 206, които ще се финансират със средства в размер до 10 000 лв. Подадени са и 846 проекта от училища и обединени детски комплекси. Одобрени са получили 159 и те ще получат финансиране до 5000 лв. С проекти в конкурса участваха и 838 детски градини от страната. От тях одобрени за финансиране до 5 000 лв. са 147 разработки.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица