1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Информация за състоянието на учебните заведения от проведено днес в 14.30 ч оперативно съвещание

Днес, 30 януари 2012 г., се състоя среща с директорите на учебните заведения в Община Горна Оряховица. На нея беше изнесена информация за обезпечението с отопление на училищата и учебния процес в тях.

Директорите информираха за следното:

  1. 1.ОУ „Паисий Хилендарски” – кв. Гарата, Горна Оряховица – сутринта е достиганата нормалната температура за провеждането на  учебния процес. Отсъстващите ученици са малко на брой и са предимно от кв. Калтинец. Училището се отоплява на газ и няма проблем с наличните газови и ВиК инсталации.
  2. 2.ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – село Крушето  -  отоплението е на твърдо гориво. Достигната е нормалната температура и са проведени нормални учебни занятия. Отсъстващите ученици за деня са трима.
  3. 3.ОУ „Отец Паисий” – с. Писарево –  по данни на директора,  в училището е  достигната температура около 11 градуса, въпреки че огнярът е пускал парното през почивните дни. Отоплението е с нафта. Издадена е Заповед от директора на училището за 35 минутна продължителност на учебния час. От 72 ученика не са се явили 15, които са освободени поради заболяване. До една седмица се очаква доставка на гориво.
  4. 4.ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – село Поликраище – отоплението е на нафта. Учебният процес е започнал нормално. По данни на директора пътят от  с. Поликраище до с. Янтра (през който става превозване на учениците до средищното училище) не е почистен добре, за което ще бъдат информирани съответните служби.
  5. 5. – отоплението е на твърдо гориво и учебният процес е протекъл нормално. За първи и втори клас часовете са намалени по молба на родителите. Сутринта е възникнал проблем с училищния автобус (поради ниските температури автобусът не е могъл да потегли), който превозва учениците от село Стрелец до средищното училище. Разпредено е пътуващите ученици да бъдат освободени от учебни занятия на 31 януари 2012 г.
  6. 6.ОУ „ Елин Пелин” – село Първомайци – отоплението е на течно гориво. Учебният процес е протекъл нормално. Няма отсъстващи ученици.
  7. 7.ПГ по СС „Боруш” – село Крушето – отоплението е на твърдо гориво. Разпоредено е огнярите да изпълняват 24 часови дежурства. Дворът е изчистен от снега с помощта на учители и ученици. Общежитието към училището в момента се отоплява с електрически печки.
  8. 8.ОУ „Васил Левски” – село Върбица – отоплението е на твърдо гориво. В днешния ден отсъстват пътуващите ученици от село Горски Долен Тръмбеш, поради лошото състояние на пътя, за което ще бъдат информирани съответните служби за почистване и опесъчаване на участъка.
  9. 9.ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – град Долна Оряховица -  отоплението е на течно  гориво. Сутринта не е достигнат необходимия санитарен минимум на температурата в   класните стаи. Взето е решение от утре /31 януари 2012г./ учебните занятия да започват в 9,45 часа.  За деня са отсъствали 9 ученика.
  10. 10.ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – град Горна Оряховица -  отоплението е на газ. Температурите са били нормални  и учебния процес е проведен без проблеми.
  11. 11.СОУ „Вичо Грънчаров” – град Горна Оряховица - отоплението е на газ. Достигнатите Температурите са били нормални -20-21 градуса. Учебният процес е протекъл нормално.
  12. 12.СОУ „Георги Измирлиев” –  град Горна Оряховица - отоплението е на газ. Достигнатата температура в класните стаи е била 27 градуса. Тук проблемите са свързани с обледяването на покривната част на сградата.  Учебните занятия от утре 31 януари 2012 г. ще започват по-късно и часовете ще бъдат намалени.

Разпоредено е на всички директори на учебните заведения  ежедневно да  предоставят актуална информация в Общината за отоплението на сградите, учебния процес и евентуално възникнали проблеми.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица