1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Детската градина в Драганово стана на 40 години

DSCN8749С водосвет за здраве и благоденствие започна празникът посветен на 40 години от откриването на ЦДГ „Асен Разцветников” в Драганово. За да споделят празничното настроение с децата и учителите, гости на тържеството бяха кметът на селото Петър Суванджиев, старши експертът от РИО-Велико Търново Екатерина Миновска, Румяна Матеева-гл. експерт „образование” при Община Горна Оряховица, учители, родители, приятели на детската градина. Гостите имаха възможността да разгледат две изложби. Едната бе посветена на кръглата годишнина и в ретроспекция показваше 40 годишната история на градината, а другата изложба бе от експонати, дело на децата.

С много настроение малчуганите поднесоха на всички гости своят празничен концерт. Голямата веселба настана, когато се появи огромна торта, придружена с много конфети и фойерверки.

Преди 40 години, през 1974 год. в Драганово се открива ОДЗ „Асен Разцветников”. Детското заведение е построено, за да събере малчуганите на селото, пръснати и обучавани в няколко самостоятелни къщи. Името на градината е избрано, тъй като авторът на множество детски книжки Асен Разцветников е роден в Драганово. В детското заведение първоначално започват да функционират 4 групи. Една от тях е яслена. С времето броят на децата нараства и в таванското помещение на сградата се разкрива още една група. През годините са откривани и нощуващи групи. Към детската градина е функционирал и филиал в с. Стрелец. С времето и демографската криза се редуцира и броят на групите.

Днес в градината се обучават 63 деца. За тях се грижат 12 души персонал. Колективът на детското заведение работи за подобряване храненето на децата по националната програма „Училищен плод”. Детското заведение успешно приключи работата си, като партньор на Общината по проект „Танцувам, играем и учим заедно”, по който работи съвместно със СДГ „Детски свят”, ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в Горна Оряховицац и ОУ „ Отец Паисий” в Писарево.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица