1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

На среднощно забавление кани Историческият музей

Plakat-Nosht na muzeia 2014В съботната вечер, на 17 май, за всички жители и гости на Горна Оряховица специално ще отворят врати Исторически музей, Общинска библиотека, Галерия „Недялко Каранешев” и Младежки дом. Входът навсякъде ще бъде напълно свободен. Четирите обекта ще бъдат обединени от една кауза – да подарят една вълнуваща нощ за почитателите на културата и изкуството в града.

         Богатата програма ще стартира в Младежки дом от 17.00 часа с видеопрожекции, отразяващи културни събития с горнооряховско участие от последните 30 години. За целта ще бъдат инсталирани три екрана, където филмите ще се излъчват на няколко тематични блока.

         Официалното откриване на Нощ в музея ще бъде Исторически музей от 19.00 часа. Веднага след него започва представянето на изложбата „Фасаден киноплакат” на художника Иван Караиванов, която ще припомни на посетителите най-интересните филмови заглавия от ХХ век, гостували във времената на работещото горнооряховско кино. След залез слънце, от 21.00 часа, Музеят кани отново всички посетители на кинопрожекции на открито. До 01.00 часа в двора на сградата ще бъдат показани шест филма от архива на музея, представящи градския облик – урбанизация, култура и изкуство, от 60-те и 70-те години на миналия век.

         От 19.30 часа през цялата вечер любителите на новите български книги ще имат удоволствието да се запознаят с „Разказите на Сульо и размислите на Пульо” и лично с двете авторки Галина Георгиева и Таня Иванова.

         Почитателите на изкуството ще имат възможност да посетят Градска художествена галерия „Недялко Каранешев”. Там в 20.00 часа ще бъде открита нова изложба-изненада на горнооряховските художници, които ще бъдат на разположение в Галерията до 01.00 часа за работни ателиета и творчески срещи.

programa1programa2

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица