1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Нови награди за млади художници от Общински детски комплекс

IMG 0723Трета награда от Националния конкурс „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев” завоюва малката художничка от Общинския детски комплекс в Горна Оряховица Михаела Фенерева. Конкурсът се организира от Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата. Целта е да се стимулира и развива детското творчество в областта на литературата и изобразителното изкуство.

IMG 0720Михаела е четвъртокласничка в ОУ „Климент Охридски” в Драганово. От две години работи в Общинския детски комплекс в клуб „Графично ателие” под ръководството на Илия Банков. В конкурса младата художничка се представя с тематично пано по приказката „Жетената питка”.

Това е поредното отличие за Михаела Фенерева. През февруари, талантливото момиче завоюва първа награда от Националния конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан”, чийто домакин бе гр. Сунгурларе.

Две поощрителни награди от Петия международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници” в Хасково завоюваха Симона Тодорова и Денислав Петров. Отличията им са в категорията за рисунки. Двамата таланти са също възпитаници на клуб „Графично ателие”. Симона е ученичка в 10 клас на ПГСАГ „А. Попов” във Велико Търново, но от 3 клас рисува в Общинския детски комплекс в Горна Оряховица. Денислав е десетокласник в СОУ „Георги Измирлиев”.

С диплом от Петия международен конкурс за компютърна рисунка и колаж е отличен и ръководителят на младите художници Илия Банков.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица