1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Полицията предприема действия по опазване на обществения ред в деня на изборите за Европарламент

odmvr-izboriНа територията на област Велико Търново ще функционират общо 413 секционни избирателни комисии, които ще бъдат охранявани от 393-ма служители от ОДМВР – Велико Търново, РУ „Транспортна полиция” – Горна Оряховица, „Гранична полиция” – Свищов и ОУ „ПБЗН” – Велико Търново. В осигуряването на добър обществен ред и сигурност по време на провеждане на изборите за членове на Европейския парламент – 25 май ще бъдат ангажирани и полицейски служители, които ще се включат в т. н. подвижни групи и ще отработват сигнали за престъпления против политическите права на гражданите, свързани с изборния процес и други престъпления.
Извършени са предварителни охранителни огледи на помещенията и сградите, където ще се помещават избирателните секции на територията на област Велико Търново. Те ще се охраняват от полицейски служители. Охраната им ще започне в събота, след като секционните избирателни комисии приключат с подготовката им. Помещенията ще бъдат запечатани и до започването на изборния ден вътре няма да се допускат лица по никакъв повод.
В изборния ден полицейските служители ще следят за спазване на добър обществен ред и изборния кодекс. В сградите и помещенията за гласуване няма да се допускат граждани с оръжие и предмети, опасни за живота и здравето на останалите граждани, както и такива в явно нетрезво състояние и с непристойно поведение. Няма да се допуска и внасянето на обемисти пакети и багаж.
След приключване на изборния ден автомобилите, превозващи изборните материали ще се съпровождат от служебни автомобили на МВР.
За престъпления против политическите права на гражданите и други правонарушения, възпрепятстващи нормалното протичане на изборния процес сигнали и жалби ще се приемат на откритите от 08,30 ч. на 23 май 2014 г. до 08,30 ч. на 26 май 2014 г. телефони в ОДМВР – Велико Търново 062/ 662 499 и 062/ 662 500, както и на тел. 112. От областната дирекция на МВР напомнят, че подаваните на откритите линии сигнали трябва да са съотносими към дейността на МВР.
Освен това от ОДМВР – Велико Търново напомнят на гражданите, че звената „Български документи за самоличност” при ОДМВР – Велико Търново, при РУП и Миграция ще съдействат на българските граждани и граждани на Европейския съюз с право на глас, които не притежават валидни документи за самоличност да упражнят правото си на глас в изборния ден – 25 май. В събота - 24 май гишетата ще работят от 08,30 ч. до 17,30 ч., а в неделя – 25 май от 08,00 ч. до 16,30 ч.

Осигуряването на спокойни, честни и прозрачни избори е отговорност на всички ангажирани с изборния процес институции.

Информацията е предоставена от ОДМВР-Велико Търново

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица