1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Рокаджиите от „Сигнал” дават старт на празничната седмица в Горна Оряховица

IMG 6339С концерт на рок-група „Сигнал” тази вечер стартират проявите по повод празника на Горна Оряховица. В тазгодишното издание на Наградите на БГ Радио, неостаряващите рокаджии бяха удостоени с приза за концерт на годината. Концертът им ще започне от 20.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев”. Рокаджиите от „Сигнал” ще подгреят горнооряховските групи „Черноризец”, , „Battle Steel” и „Ozone Friendly”.

На 27 май /вторник/ от 20.30 ч. отново на пл. „Георги Измирлиев” започва фолклорния концерт на Николина Чакърдъкова. Заради концертната изява от 20.15 ч. до приключването й /около 22.00 ч./ ще бъде затворен за движение участъкът от ул. „Цар Освободител” от НЧ „Напредък”-1869” до кръстовището с ул. „Св. Княз Борис І”.

28 май /сряда/ е ден за почит и преклонение пред героите на Горна Оряховица. В 10.00 ч. в парк „Христо Ботев” ще бъдат поднесени венци пред паметниците в Алеята на възрожденците. В 21.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев” ще започне тържествена заря-проверка. Заради провеждане на мероприятието от 20.30 ч. до приключването му ще бъде спряно движението по следните маршрути: ул. „Цар Освободител” от кръстовището с ул. „Св. Княз Борис І” до НЧ „Напредък-1869”; ул. „Иван Вазов” от кръстовището с ул. „Янко Боянов” до кръстовището с ул. „Св. Княз Борис І”; ул. „Св. Княз Борис І” от кръстовището с ул. „Цар Освободител” до кръстовището с ул. „Елена Грънчарова” и ул. „Янко Боянов”.

Празничният 29 май /четвъртък/ ще започне със Света литургия в храм „Успение на Света Богородица”. От 10.00 ч. в Зала №1 на Общината ще се проведе тържествена сесия на Общинския съвет. Тържествената церемония ще започне от 11.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев” с ритуал по издигане на знамето на Горна Оряховица. Приветствие към горнооряховчани и гостите на града ще произнесе кметът на Общината инж. Добромир Добрев. Тържествената церемония ще затвори за движение на автомобили централната градска част от 10.45 ч. до 12.00 ч. Движението ще бъде спряно по ул. „Цар Освободител” от НЧ „Напредък-1869” до кръстовището с ул. „Св. Княз Борис І”. В 12.00 ч. в Младежкия дом ще бъде открита изложба с картини от ХV-ти Международен пленер „Живописатира”. От 17.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев” децата на Горна Оряховица ще могат да се забавляват с артистите от Театър „ПАН”-София. В 18.30 ч. отново на площада започва големият празничен концерт, в който ще вземат участие Любо Киров, Део, ICE CREAM, Вокален състав „Нова музика”, Николай Манолов. Водещ на концерта ще бъде Део. Доказателство, че и тази година в Горна Оряховица са едни от най-актуалните родни звезди е фактът, че само преди дни Любо Киров бе удостоен с приза „Изпълнител на годината” в Годишните награди на БГ Радио, а група ICE CREAM спечели наградата за видеоклип към песента „Захир”.

Денят на Горна Оряховица ще завърши с празнични илюминации в нощното небе на града.

afich 29 2014

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица