1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Факултетът по обществено здраве при МУ-София представи новия си справочник в Г. Оряховица

IMG 1078Представители на Факултета по обществено здраве при Медицинския университет София проведоха поредна работна среща в Община Горна Оряховица. Проф. Магдалена Александрова – зам.-декан по учебната дейност и Александрина Воденичарова-нач. отдел „Студентско образование” разговаряха с кмета на Общината инж. Добромир Добрев, след което се срещнаха с абитуриенти и ученици от горнооряховски училища.

На срещите проф. Александрова представи специалностите на Факултета по обществено здраве, възможностите за кандидатстване и перспективите за реализация на завършилите. Доброто сътрудничество между Общината и Медицинския университет - София доведе до идеята да бъдат облекчени кандидатстудентите и техните семейства. При достатъчен брой кандидати от региона, успешно издържали приемния конкурсен изпит, обучението по специалността „Медицинска сестра” да бъде изнесено в Горна Оряховица, като това не ограничава желанието на студентите да се обучават и в София. Кандидатстването по специалността „Медицинска сестра” се извършва с устен изпит с писмена част по Етика и право.

Това е далновидна социална политика на Община Горна Оряховица. Да учиш в друг град е по-скъпо и често недостъпно. С предложената възможност, преподаватели от Факултета по обществено здраве идват в Горна Оряховица, изтъкна проф. Александрова.

Обучението е 4 години в редовна форма, като завършилите получават диплом от Факултета по обществено здраве при Медицински университет - София със степен „бакалавър”.

Аналогични условия се предлагат и за обучение на магистри по специалността „Обществено здраве и здравен мениджмънт”, предназначена за дипломирани бакалаври. Обучението е само задочно, с продължителност 3 семестъра.

Важно е да се отбележи, че кандидатстването и провеждането на конкурсните изпити ще бъде в София, съгласно графика на университета, който може да се разгледа подробно на адрес:http://foz.mu-sofia.bg/

 В прикачения файл, всички заинтересовани могат да намерят подробности относно условията за кандидатстване.

Прикачени файлове:
ФайлКачилРазмерПоследна промяна
Изтегляне на файла (Справочник.pdf)Справочник на Факултета по обществено здраве при МУ - СфоияВръзки с обществеността3619 Kb28.05.2014 14:27

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица