1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

-27 градуса отчетоха тази сутрин в Горна Оряховица

-27 градуса отчетоха тази сутрин в 8.30 ч метеоролозите на летище Горна Оряховица. Това е най-студеното утро за тази зима. И днес остава в сила код „оранжево” за цялата страна, с изключение на област Бургас. След 2 февруари синоптиците очакват живакът на термометъра постепенно да започне да се придвижва нагоре.

Февруари започва с много ниски температури. В по-голямата част от страната най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 15 и минус 20, а при ясно време не е изключено да са и по-ниски. Най-високите температури през февруари ще са между 11 и 16 градуса.

Синоптиците припомнят, че характерна за месеца е голямата динамика на атмосферата, която е причина за резки промени на времето. Понякога се наблюдават много интензивни нахлувания на арктичен въздух, снежни виелици и рязко застудяване. При такива обстоятелства е имало и случаи на замръзване на морето по Черноморието. При други случаи при нахлувания откъм Средиземноморието се наблюдават аномални затопляния, предвестници на пролетта.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица