1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Поздрав на инж. Добромир Добрев към горнооряховчани по повод празника на града

         ing.Dobromir-Dobrev Скъпи горнооряховчани,


   Горна Оряховица празнува. 29 май е съсредоточие на историята, проекция на настоящето и перспектива за бъдещето.
Благодаря на всички, които носят в сърцата си Горна Оряховица и допринасят за нейния просперитет. Във време на изкуствени противопоставяния и пагубни страсти много по-силно трябва да вярваме, че със съвместните усилия на общината, институциите, бизнеса, с инициативността и волята на гражданите ще постигнем развитие и стабилност на нашия град. Всички знаем, че успехът е общо дело, а не труд на самотни в усилията си хора.

         Обичайно, името на Горна Оряховица създава асоциацията с голям железопътен възел, което е факт – третият най-голям на територията на България. В действителност, след един значителен период на застой, към настоящия момент градът крачи напред – по пътя на възродените традиции към по-устойчива икономическа стабилност.

        Подобряване качеството на живот на всички жители от Общината е основната ни цел, за постигането на която продължаваме да работим и през настоящата 2014 година. Оформяне като индустриална зона, намаляване нивото на безработица са значими фактори за развитие на Горна Оряховица. През изминалата и настоящата година реализирахме проекти по европейски програми за: енергийна ефективност в Целодневна детска градина „Ален мак” и Средно общообразователно училище „Вичо Грънчаров”, повишаване експлоатационните характеристики на уличното осветление, образователна интеграция на деца от етническите малцинства, предоставяне на качествени социални услуги на нуждаещите се. За първи път от много години бе построена сграда с обществено предназначение – център за настаняване от семеен тип, като в началото на 2014 година разкрихме нова за общината социална услуга с 14 работни места. Тридесет и двама домашни санитари и един социален работник разшириха дейността на Домашния социален патронаж. От 1 февруари е разкрита още една нова социална услуга – Център за обществена подкрепа, в който ще работят 6 специалисти – социални работници, психолог, педагог, юрист.

         Няколко нови детски площадки оцветиха града и съставните селища. Със собствени средства беше извършен цялостен ремонт на Спортна зала „Никола Петров”. Поетапно се ремонтира спортаната инфраструктура, за да бъдат създадени много добри условия за спорт на малки и големи.

В условията на икономическа криза, по различни програми и проекти, Община Горна Оряховица осигури заетост на 162 лица в озеленяването, поддръжката на пътища и други на територията на цялата община.

 Уважаеми съграждани,

 В заключение пожелавам на всички здраве и благополучие в домовете Ви, европейско самочувствие и бъдеще, много успехи и победи, защото преди всичко потеклото на горнооряховчани го предопределя!

Весел празник и бъдете честити!

Инж. Добромир Добрев

Кмет на Община Горна Оряховица

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица