1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Иван Звездев и Илия Луков дадоха старт на празника на горнооряховския суджук

IMG 1815За поред път горнооряховчани доказаха, че въпреки проливния дъжд, който се излива над града вече второ денонощие, могат да се забавляват. Заради лошото време стрийт парада, с който трябваше да започне празника на горнооряховския суджук бе отменен, но  в парк „Градска градина” се събраха десетки хора, които искат да се повеселят.

Като за начало Иван Звездев сготви вкусен боб с горнооряховски суджук. Популярният телевизионен водещ събра около кухненския си кът десетки горнооряховчани, които имаха възможността да наблюдават как се снима едно предаване и разбира се после опитаха от приготвеното ястие. Малко по-късно започна концертът на Илия Луков. Заедно с него в Кулинарния денс-клуб взеха участие и Клубът за народни хора „Фолклорна броеница” при НЧ „Братя Грънчарови-2002”. Танцьорите поведоха хорото, което постепенно започна да се увеличава от желаещи да потропат под звуците на фолклорна музика.

Въпреки че дъждът не спря да вали, скарите със суджук запушиха и празникът започна. Вечерта ще завърши с Парти зона под звездите.

Утре веселбата ще започне в 10.00 ч., а час по-късно е насрочено официалното откриване на празника. Гостите на празника ще имат възможността да опитат от 50-метровия суджук, който е дело на трите фирми „Родопа 96”, „Боби” и „Стефмарк”. За изработването му, технолозите са използвали близо 200 кг суровина. Суджукът е произведен от говеждо месо и подправки, по стара традиционна рецепта и ще бъде раздаден за дегустация на горнооряховчани и на гостите на празника.

През целия ден в Градската градина ще има много забавления, суджукарски игри, кулинарни състезания, творчески работилници, викторини и награди. За доброто настроение на празнуващите ще се погрижи водещият Димитър Рачков. На откритата сцена в парка ще се изявяват самодейни състави от Общината и гости. В 18.00 ч. ще започне концертът на оркестър „Орфей”, а два часа по-късно на сцената ще излязат Нелина, Ани Хоанг и Теди Александрова.

Празникът ще завърши с пищни илюминации.

През 2012 и 2013 г. празникът се проведе в рамките на проект „Мостове към бъдещето”, който се осъществи с финансовата подкрепа на Оперативна програма Регионално развитие” 2007-2013. Тази година празникът се организира от Община Горна Оряховица със съдействието на Сдружение „Раховец-2007” като устойчивост на проекта.

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица