1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

От днес-с нови винетки

новите винетки-сн. ИнтернетГлоби очакват водачите, които не са си закупили нови винетки. На 31 януари изтече срокът, в който старите трябваше да бъдат подменени. От днес служителите на „Пътна полиция” ще следят за стикерите, а нередовните водачи ще бъдат санкционирани. Глобите зависят от вида на превозното средство. С 300 лв. ще бъде санкциониран водач на лек автомобил без винетка или пък ако е забравил да отлепи старата. Глобата за шофьорите на бусове е 600 лв., за автобуси-1500 лв, а за камиони-3000 лв. Санкции ще има и за водачите, залепили стикери несъответстващи на категорията на превозното средство.

До момента в Областната дирекция на МВР не са получавани инструкции за провеждане на специализирани проверки, свързани с винетките. Пътните полицаи, наред с проверките по линия на безопасност на движението, ще следят и за редовността на винетките.

Цената на стикерите тази година остава същата-67 лв. за лек автомобил. Месечните ще струват 25 лв., а седмичните-10 лв. Няма промяна и в цената на стикерите за тежкотоварните автомобили и за тези с чужда регистрация.

Новите винетни стикери имат допълнителна защита срещу фалшифициране.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица