1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

„Ротари клуб” отличи талантливи деца от Горна Оряховица и Лясковец

IMG 2986За 11-та поредна година „Ротари клуб-Горна Оряховица-Лясковец” отличи талантливи деца от двете общини. Раздадените награди бяха на обща стойност 4 200 лв. Децата получиха наградите си на официална церемония, чийто домакин бе Градската художествена галерия „Недялко Каранешев”.

Средствата за наградите, се събират на Коледния благотворителен бал на клуба, на който присъстват бизнес-партньори, представители на местната власт, институции и приятели.

Училищата в общините Горна Оряховица и Лясковец номинират най-добрите си ученици, а ротарианци определят кого ще поощрят. Връчването на отличията става на специална церемония. В последните години тя се провежда в Градската художествена галерия „Недялко Каранешев”, в присъствието на самите наградени, техните учители, директори, родители. На церемонията присъстват и представители на местната власт.

Тази година „Ротари” отличи 20 деца, номинирани от училищата в двете общини. Наградените са Емили Ахмедова и Ипек Хатижеева от ОУ „Отец Паисий” – Писарево; Калоян Атанасов и Теодор Иванов от СОУ „Максим Райкович” – Лясковец; Анита Георгиева и Денимира Любенова от ОУ „Никола Козлев” – Лясковец; Йоана Капнилова и Преслав Пенев от ОУ „Цани Гинчев” – Лясковец; Михаела Фенерева от ОУ „Климент Охридски” – Драганово; Мария Далчева – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Горна Оряховица; Симеон Григоров – СОУ „Георги Измирлиев”; Денислав Иванов и Йоана Йорданова от ОУ „Иван Вазов”; Мариян Йорданов от ПГХТ „Проф. Д-р Асен Златаров”; Яница Гугушева – ПГЛПИ „Ат. Буров”; Диян Филипов – ПТГ „Васил Левски”; Любослава Христова и Михаела Пашамова от СОУ „Вичо Грънчаров”; Борис Тодоров – ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” и Радостина Стоянова от СОУ „Вичо Грънчаров”.

Бяха дадени и две колективни награди - за класически балет „Грация” и за клуб „Моделист”.

Вие сте основите на бъдещата сграда на България, обърна се към отличените деца президентът на „Ротари клуб-Горна Оряховица-Лясковец” Камен Коцев. За мнозина от вас тези награди са първото признание за положения труд. За нас тази традиция е възможност да ви покажем, че всяко усилие се забелязва, а всеки съзидателен труд се оценява. Смисълът на тези награди е в това - да помогнем на обществото да разпознае своите истински лидери. Защото няма общество без водачи, а вие, деца, сте истинските лидери на бъдеща България, каза още Камен Коцев.

Благодаря на приятелите от „Ротари”, че не само помагат финансово, но и дават първите уроци на тези талантливи деца, каза кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова, която отскоро е и част от движението на ротарианци. Бъдете смели мечтатели и не пестете труд и усилия да постигнете нови върхове. На добър час, таланти и бъдещи строители на България, пожела на децата д-р Гецова към отличените.

В двете общини имаме страхотни деца и съм благодарен на „Ротари”, че ни помага да ги стимулираме и развиваме. Живеем в трудно време, средствата винаги са недостатъчни, но децата имат нужда от стимул, от похвала и признание, за да растат като добри хора, пожела успех и на дарители, и на отличени кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

Музикален поздрав към всички присъстващи отправиха Радостина Стоянова и малките балерини от „Грация”.

Годишните „Ротари награди” в годините се утвърдиха като една от най-стойностните и съдържателни прояви в Горна Оряховица и региона.

„Ротари Интернешънъл” е най-голямата неправителствена организация в света с над 1,2 милиона членове. Целта на организацията е да събира на едно място лидери в своите професии, които доброволно отдават времето и уменията си, за да служат в полза на обществото. Създадена е през 1905 г. в Чикаго, а през 1933 г. е основан първият клуб в България.

В Горна Оряховица „Ротари” движението има вече 77-годишна история. През 1937 г в града е учреден седмият български „Ротари клуб”. Днешният клуб е възстановен в началото на новото хилядолетие.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица