1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

С турнир в памет на Хари Стоев отбелязват празника на Горски горен Тръмбеш

turnir Hari Stoev 2014Три дни-от 7 до 9 юни ще продължат инициативите, посветени на църковния празник Св. Дух в Горски горен Тръмбеш. Акцент в честванията е турнирът по свободна борба за момичета и момчета „Хари Стоев”. Празникът се организира от Кметското наместничество в селото, Сдружение „Възраждане на Горски горен Тръмбеш” и НЧ „Просвета-1906”, с подкрепата на Община Горна Оряховица.

Празничните прояви ще започнат на 7 юни /събота/от 11.00 ч. с откриване на фотоизложба в Клуба на пенсионера-„Горски горен Тръмбеш – път през времето”. Вечерта от 18.00 ч. салона на НЧ „Просвета-1906” ще се проведе отчетно събрание на Сдружение „Възраждане на Горски горен Тръмбеш”. Ще бъде представена книгата на Стан Рашков „Отпушени мисли”. След представянето на творбата започва празничен концерт с участието на самодейните състави при читалището в селото и танцов фолклорен клуб „Балканика” при НЧ „Напредък-1869”. От 21.00 ч. при „бай Димо” е срещата на участниците във фейсбук групата Горски горен Тръмбеш.

На 8 юни /неделя/ от 10.00 ч. в двора на читалището стартира турнир по свободна борба за момичета и момчета „Хари Стоев”. В състезанието ще вземат участие състезатели на Спортен клуб по борба „Локомотив”, които тренират под ръководството на Николай Ганев. Те ще бъдат разделени в 10 категории. Организаторите са предвидили награди за призьорите и отличие за и най-добър състезател на турнира.

От 15.00 ч. в местността „Калето” започва футболната среща между отборите „Кумана” и „Чифлика”.

В деня на Св. Дух-9 юни /понеделник/ от 11.00 ч. в местността „Калето” ще бъде отслужена тържествена литургия и водосвет. На жителите и гостите на Горски горен Тръмбеш и ще бъде раздаден курбан за здраве и плодородие.

 programa

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица