1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Екипът на сайт „Българска история” с открит урок по родолюбие пред горнооряховски ученици

IMG 3137Открит урок по родолюбие изнесе пред горнооряховски ученици екипът на сайт „Българска история”. Гостуването е по инициатива на Горнооряховски младежки парламент със съдействието на Община Горна Оряховица.

Зад сайта стоят обикновени млади момчета и момичета, изпълнени с енергия и ентусиазъм. Приятели са от училище, а сега продължават образованието си в в различни университети. Всеки от тях има разнообразни интереси и занимания и това, което ги обединява най-много е любовта към Родината, страданието по действителността и искрицата надежда за бъдещето.

Преди година екипът стартира инициативата „Да обиколим българските училища”. В рамките на един учебен час младежите чрез видео и мултимедия представят историята по малко по-различен и интригуващ начин на учениците.

В Горна Оряховица гостуваха Марио Мишев, Иван Кънчев, Мартин Стаматов и Иво Владимиров. И четиримата са студенти, но не и по история. Обединява ги обаче българската история и стремежът им да я представят по нов и интересен начин. С нашите уроци искаме да кажем на децата, че трябва здраво да стъпим върху миналото ни, за да изградим стойностно бъдеще, казват момчетата.

Откритият урок на екипа включва показването на няколко клипа, много снимки и колажи, което прави усвояването на информацията от децата далеч по-лесно. Всички материали, които се показват на децата, са изработени от екипа на „Българска история“.

Правим всичко това, защото вярваме в младите хора. Те са утрешното лице на България и се чувстваме длъжни по някакъв начин да се опитаме да събудим искрицата гордост, която всеки от нас носи, казват момчетата.

IMG 3129

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица