1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Тиролски йодлер огласи Божур поляна на песенния празник на цветята и божура

IMG 3224Туристи-певци от цялата страна се събраха в Горна Оряховица за рождения ден на Дамски туристически хор „Божур” и традиционния песенен празник на цветята и божура.

С концерт в НЧ „Напредък-1869” снощи бе отбелязана 30-годишнината от основаването на горнооряховската дамска певческа формация. Освен домакините от хор „Божур”, с дирикент Йордан Дремов, на сцената се представиха хор „Еделвайс” от Велико Търново, представителна група на хор „Планинарска песен” от София и вокална група „Ехо” от Казанлък.

Рождениците бяха поздравени от Областния управител инж. Георги Рачев, от заместник-кмета Йорданка Кушева, която връчи на Маестро Дремов почетен плакет от името на кмета инж. Добромир Добрев, от своите колеги и приятели от цялата страна. С почетен знак за особени заслуги от Българския туристически съюз бе отличен диригентът на хор „Божур” Йордан Дремов. Маестро Дремов получи и почетен вимпел от Сдружението на българските туристически хорове. С почетно отличие на Българския туристически съюз бе удостоен и корепетиторът на хора Николай Дремов. За дългогодишната си дейност бяха отличени и хористките Янка Терзиева, Виолета Стойчева, Иванка Диксокова, Нели Генова, Донка Попова, Пенка Божилова, Мая Трънкова, Йорданка Тодорова. Всички хористки получиха новоиздадения сборник с песните на хор „Божур” от основаването му до сега.

Честването на рождения ден в НЧ „напредък-1869” завърши разбира се с голяма торта. Днес тържествата продължиха на „Божур поляна” с традиционния песенен празник на цветята и божура, в който вземаха участие хорове и групи за туристически песни от Шумен, Русе, Казанлък, София, и др.

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица