1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Лерика от Молдова спечели Гран При на ІХ международен конкурс „Нова музика”

IMG 3596Валерия Енгалицева, с артистичен псевдоним Лерика, спечели Гран При на ІХ международен конкурс за изпълнители на популярна песен „Нова музика”, чийто домакин бе Горна Оряховица. Молдовското момиче получи статуетката от заместник-кмета Николай Георгиев на тържествена церемония в НЧ „Напредък-1869”.

Близо 70 млади таланти от България, Молдова, Косово, Сърбия и Македония взеха участие в тазгодишното издание на конкурса. Певците бяха разделени в четири възрастови групи, като най-голям бе броят на участниците в трета група. Изпълненията им бяха оценявани от жури с председател Маргарита Хранова и членове Мая Райкова, Нора Караиванова, Валентин Тонков и Шеки Ходжа от Албания.

На церемонията по награждаването на победителите бяха отличени и най-малките участници – 4-годишните Яна и Кристиян. Двамата получиха големи плюшени мечоци.

Преди да бъдат връчени големите награди, председателят на журито Маргарита Хранова сподели, че тази година конкурсът е бил с много високо качество, въпреки, че броят на участниците е бил по-малък. Журитетната комисия е била особено затруднена с избора на победители в трета възрастова група. Много малки бяха разликите, които определиха първите места, каза още Маргарита Хранова. Председателят на журито поздрави всички участници и им пожела да продължават да се занимават с музиката, която харесват.

В Първа възрастова група победител е Александра Шевчук от Молдова. Второто и третото място са за Юлияна Мур и Сесил Сабри от Търговище. В тази възрастова група със специални награди от спонсорите на конкурса бяха отличени Ебру Мехмедова, Мария Арсова и Симона Асенова.

Победител във Втора възрастова група е Пресияна Димитрова от Русе. Нейни подгласници са Кристиана Петкова от Горна Оряховица и Божена Върбанова от Варна. В тази група със специални награди бяха отличени Росен Петров, Ивелина Станчева и Валерия Матасари от Молдова.

В Трета възрастова група на първо място журито класира Кристина Иванова от Попово. Втора и трета са съответно Виктория Георгиева от Варна и Кристина Дончева от Бургас. Специалните отличия в групата са за Мирела Димитрова, Жана Стефанова, Йоана Маринова и Лия Любенова.

Победител в Четвърта възрастова група е Сабина Донева от Търговище. Втора е Велина Илиева, а трета – Бетина Куцарова. Със специални награди в групата на най-големите изпълнители бяха отличени Доника Шабани от Косово и Цветомир Страхилов.

ІХ международен конкурс за популярна песен „Нова музика” се организира от НЧ „Напредък-1869” и Община Горна Оряховица със съдействието на фирми от местния бизнес. Конкурсът премина под патронажа на Министерството на културата.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица