1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горски горен Тръмбеш празнува в деня на Св. Дух

IMG 3460С тридневни тържества в Горски горен Тръмбеш бе отбелязан празника на селото, който по традиция се чества в деня на Св. Дух. Акцент в честванията бе Турнирът по свободна борба за момичета и момчета в памет на Хари Стоев. Състезанието се проведе в неделя, а почетни гости бяха дъщерята и внукът на прочутият български борец – Сийка и Хари Попови.

В турнира премериха сили близо трийсет момчета и момичета. Тепихът за борбите бе разположен в двора на НЧ „Просвета-1906”. Състезанието бе открито от заместник-кмета на Община Горна Оряховица Николай Георгиев, който припомни накратко славния път на Хари Стоев по световните зали за борба.

Спомени за големия шампион разказаха горнооряховският борец-ветеран Стойчо Христов и внукът, който носи и името на прочутия си дядо.

Празникът на Горски горен Тръмбеш започна още в събота с откриване на ретроспективна фотоизложба и празничен концерт на самодейни състави при читалището и танцов фолклорен клуб „Балканика” при НЧ „Напредък-1869”. Днес, когато се пада денят на третия елемент от Светата Троица, тържествата в селото продължиха с празнична литургия, водосвет за здраве и курбан за благоденствието на селото.

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица