1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Балетистите от „Грация” с две награди от национален конкурс в Русе

Picture 023С две втори награди от Първия национален конкурс „Имена на бъдещето” в Русе се завърнаха най-малките балетисти на „Грация. Творческата надпревара се организира от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов” в крайдунавския град и ще се провежда на всяка четна година. Конкурсът е наследник на Регионален преглед на школите в Североизточна България. Тази година в състезанието влязоха възпитаници на школи по класически балет, джаз, класическо пеене и музиканти от всички класически профили.

Горнооряховските балетисти от „Грация”, които работят под ръководството на Соня Георгиева, участваха в Първа възрастова група с „Валс Щраус” и „Танц на картите”. Големият успех дойде от най-малките участници в конкурса и абсолютни дебютанти в подобен род състезания – 7-годишния Радостин Николов и 6-годишната Дария Илиева. Дуетът на двамата „Музикален момент” бе отличен с втора награда в Първа възрастова група. Също втора награда спечелиха Тианна Димитрова, Надежда Стайкова и Александра Петрова с танца „Па де троа”.

Всички танци горнооряховчани имаха възможността да видят по време на музикално-танцовия спектакъл в Зала 1 на Общината, с който балет „Грация” завърши учебната година. На сцената излязоха балетистите от всички възрастови групи, а изпълненията им бяха аплодирани от десетки родители, приятели и почитатели на балетното изкуство.

Изявите на балетистите продължават. В края на седмицата те ще участват в 11-я Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда” в Албена.

Усилията на Соня Георгиева за съхраняване на класическото изкуство в Горна Оряховица бяха оценени от „Ротари клуб Горна Оряховица и Лясковец”, които преди седмица присъдиха колективна награда за балета в рамките на традиционното раздаване на стипендии за талантливи деца от двете общини.

Picture 026

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица