1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Успешен сезон за мажоретките на СОУ „Вичо Грънчаров“

IMG 6100С три купи и много отличия приключи сезона мажоретния състав при СОУ „Вичо Грънчаров“. През последния месец момичетата на Розалия Нанкова имаха участия в различни градове на България.

Три купи спечелиха мажоретките на VІ-я фестивал на мажоретния танц „Мадарски конник“ през май и развяха знамето на Горна Оряховица в центъра на Шумен. Своите умения на фестивала показаха над 300 мажоретки от 10 български града. Официалното откриване бе под звуците на духовия оркестър на града–домакин. По шуменския централен булевард мажоретните състави показаха съчетанията си в дисциплината "100 метра дефиле". В надпреварата с новата дисциплина, включена в програмата на фестивала „Батон-хореография на място", горнооряховските мажоретки заеха второ място във втора възрастова група. Второ място момичетата завоюваха и в категориите „Традиционал корпус” и „Пом пон”. Подобаващо оценени от домакините бяха отличната визия, стилните костюми, техниката и боравенето с уредите на мажоретките от СОУ „Вичо Грънчаров”, както и танцовите им умения и добрата хореография.

В първия ден на месец юни горнооряховските момичета участваха в ІІІ-я Мажоретен фестивал в Левски. В танцовия празник се включиха и мажоретки от Белене, Мездра, Павликени, Летница, Ловеч и от града домакин. След красивия спектакъл, всички състави получиха плакет и грамота за отлично представяне.

В първата седмица на юни момичетата на Розалия Нанкова участваха и в ІІІ-я Национален фестивал на мажоретните състави „Слънчева Бесапара”, чийто домакин бе Пазарджик. В тазгодишното издание се включиха състави от 17 града. Въпреки че, за първа година горнооряховските момичетата се състезават в по-горна възрастова група, те спечелиха второ място и плакет в категорията пом-пони и грамоти за останалите категории.

Мажоретките ще продължат тренировките си и през лятната ваканция, за да се подготвят за участие във фестивала „Ритъмът на морето“, който ще се проведе в Поморие.

IMG 6836

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица