1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Вълнуващ спектакъл с ортодоксална музика сътвориха хоровете „Акад.П. Стайнов” и „Славянско единство"

IMG 3742Незабравимо усещане за ценителите на църковно-славянската музика подариха снощи хорът на слепите „Акад. Петко Стайнов” и хор „Славянско единство”. В музикалния спектакъл, чийто домакин бе Зала №1 на Общината звучаха образци на ортодоксалната музика. Публиката имаше удоволствието да чуе творби на Филип Павлов, Добри Христов, Александър Архангелски, Дмитрий Брутнянски, Пьотр Чайковски и др., поднесени от два от най-добрите хорови състава в България.

Концертът се организира по проект „Музикални празници с незрящите певци и приятели” на фондация „Устойчиво развитие”, в партньорство с фондация „Хор на слепите „Акад. Петко Стайнов”. Проектът е финансиран от Агенцията за хората с увреждания при Министерството на труда и социалната политика.

Музикалният спектакъл започна с изпълнения на смесения хор „Славянско единство” с диригент маестро Донка Копринкова. След домакините на сцената излязоха изпълнителите от хор „Акад. Петко Стайнов” с диригент Петър Матев. Един от солистите на творческата формация е „Гласът на България” за 2013 г. Ивайло Донков. Неведнъж изпъленията на хора изправяха публиката на крака и бяха дълго аплодирани.

Концертът завърши с творбите „Тебе поем” и „Многая лета” изпълнени от двата хорови състава под диригентството на Петър Матев.

С последното изпълнение маестро Матев пожела на хор „Славянско единство”, който тази година чества 120 години, още много творчески успехи.

Благодарности и комплименти за музикалния спектакъл към изпълнителите поднесе и заместник-кметът Йорданка Кушева, която обеща и занапред подкрепа за хоровото изкуство от Община Горна Оряховица.

Изпълнителите от двата хорови състава получиха много аплодисменти и цветя от своите почитатели.

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица