1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Състави от шест държави идват в Горна Оряховица за фестивалите „Раховче”

Rahovche plakatС пъстро дефиле по пл. „Георги Измирлиев” на 24 юни /вторник/ в Горна Оряховица стартира Х-тия Международен фолклорен фестивал „Раховче”. Дефилето на съставите, участници във форума ще започне в 18.00 ч. и ще премине по пешеходната зона в центъра на града. Домакин на международния фестивал е НЧ „Братя Грънчарови 2002”. Официалното откриване е насрочено за 20.00 ч. на сцената на Летния театър.

В Х-то издание на фестивала ще се включат над 430 участници от Грузия, Молдова, Испания, Румъния, Словакия и България. Ден по-късно-на 25 юни /сряда/ стартира и ХІІ-я Детски фестивал на изкуствата „Раховче”, в който ще участват над 510 деца.

От 24 до 28 юни всяка вечер от 18.00 ч. на открита сцена пред ГХГ „Недялко Каранешев” горнооряховчани ще могат да наблюдават концерти на различни състави, участници във фестивалите. От 19.00 ч. фестивалните вечери ще продължават на сцената на Летния театър. Гала концертът на участниците в двата фестивала ще се състои на 28 юни /събота/ от 19.00 ч.

Двата фестивала „Раховче” ще бъдат предшествани от четири концертни вечери на сцената на Летния театър. На 19 юни /четвъртък/ от 20.00 ч. е Годишния самостоятелен концерт на Детска фолклорна студиа „Раховче”. На следващата вечер, също от 20.00 ч. започва Годишния концерт на Фолклорна компания „Сидер войвода” и Клуба за народни хора „Фолклорна броеница”. На 21 юни /събота/ от 18.30 ч. НЧ „Братя Грънчарови-2002” ще бъде домакин на V-я Национален фестивал на клубовете за народни хора „Фолклорна броеница”. Във фестивала ще се включат над 220 участници от 15 клуба от цялата страна. Всеки от съставите ще представи по три хора, като по регламент едно от тях трябва да бъде северняшко.

На 23 юни /понеделник/ от 20.00 ч. е Годишния концерт на самодейните състави при НЧ „Братя Грънчарови-2002”.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица