1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Нормализира се обстановката в област Велико Търново

Нормализира се обстановката в област Велико Търново след снощните проливни дъждове. Към 06.00 ч. тази сутрин нивото на река Янтра е спаднало с около 2 метра и вече се е прибрало в коритото си. Към момента тече почистване на наноси и отломки след наводнението, информират от пресслужбата на областна администрация. Няма откъснати населени места от областта, електрозахранването навсякъде е нормално, всички имат достъп до питейна вода. За предотвратяване на щети и по-сериозни последствия, е спрян тока в 9 населени места от областта, като захранването ще бъде възстановено възможно най-скоро. Продължава да бъде затворен Прохода на републиката, който ще бъде пуснат за движение при първа възможност.

Припомням обстановката от вчера. Около 17.30 ч. рязко се покачва нивото на реката край село Нацовци. Залят е моста, след което следва приливна вълна и в град Килифарево. На място веднага пристигат областния управител инж. Георги Рачев, служители на ОД МВР, ОД ПБЗН. В акцията по евакуацията на хората от засегнатите къщи се включват и служители от НВУ „Васил Левски”. Близо 30 къщи са наводнени в град Килифарево. Няма пострадали и ранени, тепърва предстои оценката на щетите.

В Дебелец е залят района около Тухлената фабрика. Населението успява да се евакуира. Една жена обаче е застигната от стихията и се налага да бъде използвана специализирана техника за нейното спасяване. В акцията се включва и водолаз от Гражданска защита, както и военна техника. Няма пострадали и ранени в Дебелец.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица