1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

„Семейна събота в музея” е новата инициатива на Историческия музей в Горна Оряховица

IMG 4182С откриването на интерактивната изложба „Детето с мен” Историческия музей в Горна Оряховица постави началото на новата си инициатива „Семейна събота в музея”. Всички жители и гости на града ще могат да го посетят през цялото лято на цената за един детски билет – 1 лев. Условието е само едно – да водят дете със себе си!

Изложбата, която е подредена на втория етаж в музея се реализира в партньорство с НЧ „Звезда-1905” с. Правда. Експозицията представя игрите и играчките на децата през ХХ век. В една от секциите на изложбата са показани множество предмети, използвани в игрите от старото време – лък, прашка, челик, плюшкало, парцалена топка и др., издирени и предоставени от читалището в Правда. Горнооряховският музей пък представя избрани колекции от любими играчки на няколко поколения момичета и момчета. Изложени са също класически настолни игри като „Микадо”, „Домино”, „Не се сърди, човече”, „Прескочи и вземи”.

При откриването на експозицията в събота, малките посетители имаха възможността да се забавляват в обособени специални кътове за състезания на открито – „Дама”, „Охлюв”, „Ластик” и „Стрелички”. Всички участници в различните надпревари получиха награди, осигурени от организаторите. Със спомен от музея си тръгнаха и най-добрите познавачи на гатанки. Малчуганите имаха възможността да се снимат в специално фотоателие.

Освен експозицията от игри и играчки, до 13 септември всеки посетител може да разгледа и да участва в кътовете за състезания на открито. Исторически музей – Горна Оряховица ще предостави възможност на всеки желаещ да запечата „детето в себе си” в специално фотоателие.

Всяка събота ще бъде посветена на една от любимите игри в детството. В първото състезание, което ще се състои на 28 юни, от 09.00 до 18.00 часа, малки и големи ще могат да премерят силите си в игра на „Ластик”.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица