1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Групата за изворен фолклор и оркестърът от Янтра със златен и сребърен медал от Шампионат по фолклор

IMG 4201Със златен и сребърен медал, и много други отличия, групата за изворен фолклор и фолклорният оркестър при НЧ „Пробуда-1922” с. Янтра се завърнаха от Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк-Жива вода 2014”. Домакин на надпреварата бе гр. Хисаря. Балканският шампионат се провежда под егидата на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали.

Фолклорният оркестър с ръководител Дянко Мадемов е удостоен златен медал и диплом в категорията за инструментални групи. Музикантите са отличени и с грамота за съществен принос при съхранение и развитие на Балканските традиционни народни изкуства. За успешното си представяне на „Евро фолк-Жива вода 2014”, оркестърът е получил званието „Балкански шампион”.

Със сребърен медал и диплом в категория „Изворен фолклор” е отличена Групата за изворен фолклор, с художествен ръководител Марийка Маринова и корепетитор Дянко Мадемов. Изпълнението на певиците е оценено като достойно да представя българските народни изкуства на Европейския шампионат по фолклор в Несебър и Слънчев бряг. В категорията „Автентични песни”, групата е удостоена със званието „Балкански вицешампион”. Певиците от Янтра са отличени и с грамота за съществен принос при съхранение и развитие на Балканските традиционни народни изкуства.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица