1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Удължиха срока на проект „И аз имам семейство” до септември

priemna grigaДо септември 2014 г. бе удължен срокът на проект „И аз имам семейство”, който се реализира от Община Горна Оряховица в партньорство с Агенцията за социално подпомагане. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европийския съюз.

В Община Горна Оряховица вече се отглеждат 10 деца от професионални приемни семейства, утвърдени по проекта. Социалните работници от Екипа на приемна грижа към Общината подкрепя приемните семейства, полагащи грижи за деца в риск, като осъществяват консултации и обучения. Организират се срещи с групата за самопомощ, където приемните родители споделят помежду си както положителните, така и трудните моменти в грижите за децата.

Социалната услуга „Приемна грижа” по проект „И аз имам семейство” се предоставя от Общината Горна Оряховица от началото на 2012 г. Тя представлява отглеждане и възпитание в семейна среда на деца, които не получават пълноценни грижи в семейството си, намират се в риск да попаднат или вече са попаднали в институция. В рамките на социалната услуга, утвърденото семейство приема в дома си дете, като му осигурява подкрепа за неговото израстване и възпитание, без да добива родителски права.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица