1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Бончо Генчев: „Локомотив” влиза в „Б” група на пълни обороти

IMG 5927Община Горна Оряховица честити официалното завръщане на ОФК "Локомотив" Горна Оряховица в професионалния футбол. Президентът на клуба Бончо Генчев коментира радостната новина.

Вчера беше изтеглен жребият за мачовете в "Б" футболна група? Доволен ли сте от него?

Не мога да определя дали жребия е лек или не, защото всички отбори са сериозни. Като цяло съм доволен. Хубавото е, че започваме в къщи. Мачът е с Пирин /Разлог/ и се надявам да дойдат много хора и да ни подкрепят. Сигурен съм, че ще започнем с победа и ще зарадваме публиката с 3-те точки. Така дългият път който ни предстои ще започне както подобава.

Имаше и други хора от вашия екип на тегленето, те какво мислят за жребия?

Всички са доволни. Аз бях с председателя на Общинския съвет - Даниел Костадинов и представител от спонсорите на клуба. Всички сме на мнение, че най-хубавото нещо което можем да направим е започването на сезона с една домакинска победа.

Можем ли да кажем официално вече, че ОФК "Локомотив" Горна Оряховица има нов треньор?

Да, официално Сашо Ангелов е старши треньор на отбора. Вчера /01.07.2014/ той проведе първа тренировка с момчетата. Помощник треньор ще бъде Милчо Сирмов, като той ще съчетава работата си и с Ценко Гавазов.

Как се стигна до избирането точно на Сашо Ангелов за старши треньор?

Имахме няколко избора. Проведохме разговори с няколко човека, както и със Сашо Ангелов. Той беше без отбор за следващия сезон. След проведените разговори, решихме, че той ще бъде най-добрия избор за нашия отбор. Сашо беше дълги години в Локо и се надявам това да бъде голямото му завръщане у дома.

Започнахте ли официално подготовката за новия сезон?

Да както вече казах, от вчера започнахме усилено тренировки по два пъти на ден.

Има ли вече уредени контроли с други отбори?

На 9-ти юли играем в Трявна с отбора на Разград до 21 години. На 16-ти юли е следващата контрола в Тетевен с отбора на Монтана. Имаме и уговорка с израелски отбор от тяхната Премиер лига за среща на 20-ти юли в Правец. "Дунав" Русе ни гостува на 26-ти юли в Горна Оряховица. Както виждате, влизаме в „Б” група на пълни обороти.

Очаквате ли нови попълнения в отбора или ще се разчита предимно на играчите, които класираха тима за "Б" група?

Основното ядро на отбора ще се запази. Ще разчитаме предимно на играчите, които ни дадоха толкова много радост миналата година. Разбира се, възможно е да дойдат и нови футболисти. Ще разчитаме и на млади играчи от нашата школа. Вчера излезе официалното решение на БФС за младите играчи в "Б" група, според което границата за тях се качи до 23 години. Така ще имаме по-голям избор. На този етап предстоят проби на доста момчета и след тях, ще мога да обявя официално кой остава и кой ще си тръгне. Това ще стане ясно след около 10 дни.

След влизането в "Б" група ще трябват доста повече финансови средства на отбора. Ясни ли са нещата около финансирането?

В момента се водят преговори за финансовата рамка, но нищо не е окончателно. Важното е, че нямаме проблеми с лиценза, защото стадионът и клубът отговарят на всички изисквания за един модерен професионален отбор. Феновете могат да са спокойни за финансирането на тима. Ще можем да проведем един спокоен от финансова гледна точка сезон.

За финал искам да се обърна към феновете на ОФК „Локомотив” Горна Оряховица. Благодаря им за огромната подкрепа, която ни оказват. Знам, че във вените на всеки един от тях тече черно-бяла кръв. Те са нашия дванадесети играч независимо дали сме домакини или гости и бяха с основни заслуги за влизането на отбора в "Б" Група. Ще ги очакваме на трибуните и през следващата година.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица