1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Стартира изпълнението на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие

IMG 5002Стартира изпълнението на Интергрирания план за градско възстановяване и развитие /ИПГВР/ на гр. Горна Оряховица. Изпълнител е ДЗЗД Обединение „Горна Оряховица 2020”, което включва Националния център за териториално развитие и фирма „Илия Бурда” ЕООД. Договорът между Общината и изпълнителя бе подписан на 19 юни.

Днес се проведе и първата работна среща между представители на изпълнителя и на Общината.

Интегрираният план за градско възстановяване и развитие на гр. Горна Оряховица е един от най-важните проекти на Общината, който се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013”. Реализирането му ще определи визията на Горна Оряховица до 2020 г.

ИПГВР цели трайно подобряване на икономическото, социалното и екологичното състояние на дадена градска територия, чрез реализация на проекти в части от града с неудовлетворително състояние, с негативни тенденции в развитието си и / или с нереализиран потенциал, с привличане и координирано управление на разнородни инвестиции.

Планът се изработва за части от града като обособени територии, наречени „зони за въздействие”, като обединява и генерира решения за тях на конкретни проблеми на физическата среда, функционирането на градските системи, околната среда и пр. Примерни области, подходящи за интегрирано градско развитие са: икономическо развитие, социална интеграция, околна среда, градска среда, достъпност, както и самоуправление.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица