1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Полицията стартира инициатива относно превенцията на телефонните измами

telefonПоредица от срещи с жителите на малките населени места стартира ОДМВР – Велико Търново по повод зачестилите случаи на телефонни измами и извършените посегателства върху електропреносната мрежа и с оглед на превенция на този вид престъпления на територията на областта.

На срещите са поканени и представители на частни охранителни фирми, земеделски производители, управители на земеделски кооперации и други, имащи отношение към проблемите на местната сигурност. В срещите активно ще участват и граждани, наети по Национална програма „Сигурност”. Тя е съвместна инициатива на Министерството на вътрешните работи и Министерството на труда и социалната политика. Целта й е да се ограничи безработицата, чрез осигуряване на заетост в дейности по опазване на обществения ред. За сигурността на жителите в област Велико Търново допълнително ще се грижат 210 граждани в 57 населени места, наети по програмата.

По време на срещите кметовете и жителите на съответното населено място ще бъдат запознавани със състоянието на престъпността и резултатите от работата на полицейските служители. Специално внимание полицейските и младши полицейските инспектори ще обърнат на най-разпространените схеми за телефонни измами. Ще разясняват на хората как да реагират и какво не бива в никакъв случай да предприемат. Как трябва да действат при съмнения за посегателство върху електропреносната мрежа. Ще бъдат дискутирани нерешени проблеми от местната сигурност за всяко населено място и ще се прави отчет на свършеното по поставените проблеми на предходни срещи.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица