1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Сълзи и доброта събра в първата си стихосбирка Таня Мезева

IMG 5188Първата си самостоятелна стихосбирка за възрастни представи горнооряховската поетеса Таня Мезева. Повод за написването й е ключов момент в живота на авторката-загубата на рожба.

Представянето на книгата съвпада с навършването на една година от смъртта на нейния син Тихомир.

Вечерта започна със стихотворението „Когато синовете пораснат”. Това стихотворение се превърна в моя емблема, сподели авторката.

Със стиховете, посветени на сина ми Тихомир, ще съпреживеете огромната болка и неутешимата мъка на една майка, но и ще се научите да цените това, което имате. Обичайте и подкрепяйте децата си, показвайте и изказвайте на глас любовта си към тях, казва поетесата. За да видим любовта не е задължително да преминем през болката, но за съжаление това е най-прекия път. Едва когато сме се сблъскали с най-жестокото, когато сме почти на дъното на кладенеца, ние оценяваме светлината над нас казва още Таня Мезева.

Стихосбирката се чете в две посоки-едната ”В душата ми валят….сълзи” е пропита от сълзи и мъка, а другата част „Навън вали…Доброта” е заредена с позитивизъм и вяра.

На представянето на книгата в Градската художествена галерия „Недялко Каранешев” дойдоха много бивши и настоящи колеги, приятели и почитатели на творчеството на Таня Мезева. Авторката получи поздравления от името на кмета инж. Добромир Добрев, от заместник-кмета Йорданка Кушева, от името на председателя на НЧ „Напредък-1869”. Представянето на стиховете бе на фона на картините на художника Иван Караиванов. Четенето на стихове се редуваше с лирична музика, изпълнена от възпитаници на Школата по изкуства при НЧ „Напредък 1869”.

След представянето на стихосбирката, авторката дълго раздава автографи на своите почитатели.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица