1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Спешно заседава днес Общинският кризисен щаб

Заради влошените метеорологични условия, кметът инж. Добромир Добрев свика днес по обед общинския кризисен щаб за действия при бедствия и аварии. Цялата налична техника на почистващата фирма е ангажирана с разчистването на уличната мрежа. В почистването на снега се включиха и работници от Общинско предприятие „Пътно поддържане, инфраструктура и озеленяване”. Техен приоритет са подходите към детските градини и ясли, спирките и тротоарите в града. Направена е организация за снегопочистването в целия град, както и по четвъртокласната пътна мрежа.

Към момента няма проблеми с водоподаването в града, няма и аварии по електропреносната мрежа.

Заради усложнената зимна обстановка, инж. Добромир Добрев издаде заповед, с която обяви дните от 8 до 10 февруари включително, за неучебни за всички училища на територията на Общината. По-късно заповед, с която тези дни се обявяват за неучебни за учениците в цялата страна, издаде и министърът на образованието Сергей Игнатов.

На заседанието на кризисния щаб стана ясно, че към момента няма проблеми с язовирите в населените места на Общината, нормално е и нивото на река Янтра при Долна Оряховица, Драганово, Първомайци и Горски долен Тръмбеш, както и нивото на река Росица до Поликраище.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица