1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горна Оряховица в общи туристически маршрути с Велико Търново и Дряново

logoДевет общи туристически маршрута са разработени от общините Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново в рамките на проект „Бяло, пурпурно, синьо, зелено – следите на вечността. Утвърждаване образа на региона като уникална туристическа дестинация на националния и международен пазар“. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013. Общата му стойност е 430 331 лв., от които 365 781 лв. е финансиране от Европейски фонд за регионално развитие, 43 033 лв. е съфинансиране от държавния бюджет на Република България и 21 516 лв. е принос на бенефициента.

Трите общини работят заедно в продължение на две години, за да създадат концепция за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите.

Туристическите пакети ще бъдат предоставени на туроператорите, за да бъдат включени в планирани посещения на чуждестранни и български туристи. Целта на проекта е да популяризира и увеличи интереса към туристическите атракции на трите общини и по-равномерно разпределение на туристопотока в региона.

В разработените туристически пакети са включени общо 68 културно-исторически обекта и природни забележителности на територията на трите общини. Маршрутите са тематични и всеки един от тях продължава три-четири дни. В областта на Културния туризъм разработените маршрути са: „Назад във времето”, „Назад към Античността”, „Символи на вярата”, „Шедьоврите на майстора”, „Делници и празници от миналото”. В областта на Еко-туризма предложените маршрути са: „Емоции в зелено”, „Приключенски тук – дръзки и смели”, а в областта на Селския туризъм се предлагат маршрути „Емоция докрай”, „ На гости”.

Проведена е мащабна рекламна кампания за популяризиране на маршрутите както в България, така и в чужбина. Проектът и неговите дейности са представени на престижни национални и международни туристически борси и изложения. Партньорската работа ще продължи още една година, в която общия туристически продукт ще продължи да се рекламира и предлага.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица