1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Мерят костната плътност в Горна Оряховица

AGBOПрофилактична скринингова кампания за определяне на личния риск от остеопороза ще се проведе в Горна Оряховица на 14 август /четвъртък/. Тя се организира от Асоциация „Жени без остеопороза”, съвместно с регионалните клонове „Информирани, здрави, работоспособни – ИЗРА” и със съдействието на Община Горна Оряховица.

В рамките на кампанията на 14 август /четвъртък/ от 10.00 до 16.00 ч. в Зала 1 на Общината ще бъде организирано измерване на костната плътност. Цената на измерването е 10.00 лв. Предварително записване може да се направи на телефон:0884 93 08 54. Допълнителна информация може да се получи на телефон:0884 71 44 39.

Кампанията е в рамките на проект „Познавате ли риска си от остеопороза?”. Програмата включва измерване на костната плътност на остеометър скринингов тип и насочване на новооткритите случаи с намалена костна плътност за диагностика и лечение в центровете и специализираните кабинети по остеопороза, както и предоставяне на информационни материали.

Асоциация „Жени без остеопороза” е пациентска организация, създадена през 1998 г. и е пълноправен член на Международната фондация по остеопороза (IOF) и Международния алианс на пациентските организации (IAPO).

Дейностите на Асоциацията включват подготовка на образователни материали за пациентите, организиране на беседи, на маршрути на здравето и други форми на социални контакти на болни от остеопороза; провеждане на информационни и скринингови кампании в страната в сътрудничество с РЗИ, НСОПЛБ, общините и партньори от неправителствения сектор. Данните от тези кампании се предоставят на здравната администрация за провеждане на профилактични програми за ограничаване на последиците от заболяването в страната.

Plakat WWO-Obshtina Gorna Oryahovitsa 14-08-2014

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица