1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Модерен балет и Брейк бойс "Етна" участват в Международния фестивал "Жреци на музите"

balet etnaЗа трети пореден път Модерен балет "Етна" и Брейк бойс "Етна" при Младежки дом Горна Оряховица ще вземат участие в VIII - то издание на Международния младежки фестивал "Жреци на музите". Форумът ще се проведе от 20 до 30 август в Община Царево. Официалната церемония по откриването на фестивала е на 22 август от 21.00 часа в град Царево.

Фестивалът е младежки арт форум, на който си дават среща любители и почитатели на всички видове изкуства – певци, музиканти, танцьори, актьори, художници, самодейни читалищни и училищни състави, както и професионалисти. Фестивалната програма е изпълнена с много  концерти, театрални спектакли, пърформанси, презентации и хепънинги. Фестивалът няма  конкурсен характер, а вече осма година следва една романтична цел – да събере под небето на Царево млади творци от цял свят, които да  представят културните традиции на своите държави, да обменят идеи и да планират бъдещи проекти, но най-вече – да бъдат заедно, млади и усмихнати, носещи заряда за истинското Изкуство, необременено от състезателни амбиции за награди.

         Този август се очаква да се съберат над 350 деца и младежи, преминали предварителна селекция, ученици от средните и висшите училища по изкуствата, както и участници от над 20 творчески школи, студии и формации от страната и чужбина. Фестивалът отново е пътуващ и участниците имат уникалната възможност всяка вечер да се изявяват на открити сцени в шест красиви черноморски кътчета – Царево, Лозенец, Ваканционно селище „Лозенец”, Китен, Ахтопол и Синеморец.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица