1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горна Оряховица посреща международната щафета Пробег за мир

81757-fakel na harmoniataГорна Оряховица ще посрещне Пробега за мира на 13 септември /събота/. Това международна щафета, която има за цел да насърчи приятелството и разбирателството между народите. Участниците в пробега пренасят през над 100 страни от всички континенти горящ факел, символизиращ стремежа за мир и единство между хората.

Горна Оряховица е един от градовете, който ще приеме факела на мира и ще предаде щафетата на следващия домакин. Очаква се участниците в пробега да пристигнат около 14.30 ч. В началото на града (в района на бензиностанция МАТ) факелът ще бъде приет от горнооряховски лекоатлети. Състезателите ще преминат по улиците „Христо Смирненски”, „Младост” и „Цар Освободител”, за да достигнат до пл. „Георги Измирлиев”. Лекоатлетите ще бъдат съпроводени от пилотиращ автомобил на полицията. Международният отбор бегачи ще бъде приветстван на кратка церемония в центъра на града.

Участниците в пробега ще напуснат Горна Оряховица около 15.00 ч. в посока Велико Търново, откъдето ще продължат европейската си обиколка.

Основател на Пробега за мир е индийският философ, поет, музикант и спортист Шри Чинмой (1931 – 2007), който вярва, че спортът е мощно средство за изграждане на по-хармоничен и единен свят. От 2005 до 2012 г. спортната проява се провежда като Световен пробег на хармонията.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица